Wednesday, September 3, 2008

Nji dhuratë e meritueme!

LAJMI I PARAFUNDIT – Zëdhënësi i Ambasadës Amerikone në Tironë, është shprehur i shqetësuar lidhur me dhuratën më të fundit me vlerë 800 mijë lekë të reja, që KKRT-ja i dorëzoi televizionit “News 24”. Zyrtari i përfaqësisë diplomatike amerikane në Shqipëri, konsideroi se për një sistem demokratik që respekton fjalën e lirë dhe lirinë e fjalës, dhuratat janë jo vetëm të dëmshme e të kota, por edhe të papranueshme. "Një dhuratë e tillë ndikon ndjeshëm në përmirësimin e financave të televizionit përfitues duke nxitur kështu konkurencën e padrejtë me subjektet tjera mediatike", tha zyrtari. Ka qenë i menjëhershëm reagimi i zëdhënësve të Qeverisë të cilët improvizuan një konferencë shtypi në komunën e Farkës ku ndodheshin duke promovuar suksesin e udhëheqësve lokalë të PD-së, pas akuzave të bëra ndaj tyre për abuzime, falsifikime dhe korrupsion me tokat e qytetarëve. “Ajo asht nji dhurat qi asht përgatitun me kujdes simas porosis s`kryeministrit. Na mendojmë se dhurata asht e meritueme sepse “Neës 24” ka nji merit të veçantë pasi ka refuzue me ba publike nji spot t`përgatitun n`zyrat e lëvizjes komuniste G-nantdhjetenan. Ambasada amerikane ka kritikue dhuratat qi jan ba ndaj televizioneve n`kohë t`qeverisjes së klikës majtë dhe falangave t`pushtetit t`saj”, thanë njëzëri zëdhënësit e Qeverisë të cilët pas konferencës së shtypit patën një mosmarrëveshje të vogël nëse para mediave duhej të lexonin sms-në që kishin marrë nga Dr. Berisha apo mesazhin qe moren nga kryetarja e Kuvendit në krye të vendit, Jozefina Topalli (Coba).

No comments: