Monday, September 15, 2008

Habere jo fort të mira

Dëshmitari i tregtisë së paligjshme të fishekëve kinezë nga Shqipëria në drejtim të Afganistanit (shitje për llogari të Departamentit Amerikan të Mbrojtjes), u gjet i vdekur në zonat malore të Korçës, të premten e javës që shkoi. Vdekja e afaristit 52-vjeçar Kosta Trebicka dhe statusi i tij si dëshmitar (i pa mbrojtur zyrtarisht) mbi aferat e tregtisë së armavë mes të cilave u gjetën lidhje edhe me tragjedinë e Gërdecit, shkaktoi akuza të forta nga opozita. E cila dyshon për një eleminim të mundshëm të shqiptaro-amerikanit që ndihmoi hetimet e autoriteteve dhe denoncimin në “NYTimes” për skandalin ku besohet se janë përfshirë zyrtarë shtetërorë. Mediat po nxitojnë të dalin në përfundime me hipoteza të parakoshme ndërsa autoritetet ligjore po punojnë nën këtë trysni mediatike për ti dhënë shpjegim dilemës që shkaktoi gjetja e trupit pa jetë të tregtarit, 43 metra larg makinës me të cilën ai udhëtonte në afërsi të Velipojës.
Edhe ata fëmijë që arritën të shpëtojnë nga dëmtimet e rrezikshme të shpërthimit katastrofik në Gërdec, pranë Tiranës, sot më 15 shtator 2008, 6 muaj pas tragjedisë, kuptuan vërtet përmasat e ngjarjes, për shkak se shkolla 9-vjeçare e shkatërruar, nuk i hapi dyert për vitin e ri shkollor që filloi sot në të gjithë vendin. Kryeministri dhe Ministri i Arsimit, morën pjesë në prezantimin e ditës së parë të vitit arsimor në disa shkolla të Tiranës, të pajisura me laboratorë informatike dhe internet. Kryetari i Bashkisë së Tiranës Edi Rama, inaguroi shkollën e parë me ashensor në kryeqytetin e Shqipërisë dhe më pas bëri thirrje publike për një protestë masive të premten e ardhshme në mbështetje të zbardhjes së plotë të tragjedisë së Gërdecit.

No comments: