Monday, August 27, 2007


Ngushticat e Liqenit te Fierzes, eshte nje nga ato çastet e udhetimit kur te duket sikur malet ne dy anet do te bashkohen dhe bota do te permbyset...

Liqeni i Fierzes, shkembi qe ngjan me ajsbergun...

Liqeni ne Koman, sapo lë pas Hidrocentralin...Foto eshte realizuar nga Ura e Madhe e Komanit...

Sunday, August 26, 2007


Shkembinjte anes se liqenit te Fierzes...

Gjurma e nje perroi qe zbriste ne Liqenin e Fierzes dikur, ne kohet e lageshta dhe me te ftohta...Ne te djathte, ato qe ngjajne si kuti, jane "Shtepite e Bleteve". Banore te zones qe jetojne ne anet e Liqenit duke transportuar gjithcka me varka permes tij, mbarshtojne blete...

Pllaja e Lestranes, e pasur me drure dhe bimesi halore, digjet nga zjarret dhe askush nuk kujtohet per shuarjen e flakeve...

Liqeni i Fierzes...

Liqeni i Fierzes...

"Ishulli i Paqes" ne Liqenin e Fierzes

Tymi i zjarreve ne Male

Burimi i Vrellave te Ujit te Ftohte...

Trungu i Ahut...

Livadhet e bjeshkeve te Kosherishtes...

Bredhi ne shpatin e njohur me emrin Perlina e Porzllomit...

Bjeshket e quajtura Petish mbi fshatin Kelcyre

Bima e Fierit dhe druret e rrezuar te Ahut ne malet e Tropojes...

Druri i gdhendur dhe i mbushur me uje per bagetine ne Bjeshket e Tropojes

Druri i Ahut ne Shpatin e Molles

Saturday, August 25, 2007


Lundrimi me tragetin "Dardania" ne Liqenin e Fierzes

Bjeshket e Kosherishtes

Tatepjeta e Kosherishtes....

Digjet kurora halore e Tropojes, mbi lumin Valbona

Mali i Gjevukes....

Malet e Ismalajve...

Muzg, 24 korrik 2007, Valbone, Tropoje...

Ahu i Madh....

Ahet ne bjeshke.....

Rrush i pa pjekur ende, Valbone, 24 korrik 2007

Ne sfond eshte Mali i Gjevukes, fotoja eshte bere nga vendi i quajtur Gryka e Vrellave, nje vendburim uji te ftohte, te paster dhe te kthellet si dhe te bollshem ne mes te ajrit te paster te bjeshkeve te Tropojes

Bashkia e Bajram Currit

Liqeni i Fierzez

"Qafa e Valbones"...

Rruga automobilistike qe kalon buze lumit Valbona dhe lidh fshatrat Valbone, Cerem, Ragam dhe Dragobi me kryeqendren e rrethit, qytetin Bajram Curri

Maja e Hekurave


Maja e Hekurave. Sipas legjendave dise hekura te vendosur ne faqet gurore ne krye te saj, kane qene spirancat ku hidhnin litaret anijet qindra vjet me pare teksa lundronin ne hapesiren e mbushur me uje qe me pas mori emrin Malesia e Gjakoves...

Muzgu ne Qafen e Valbones...

Friday, August 24, 2007


Perendimi i diellit ne nje prej bjeshkeve qe ndodhen ne ane te Valbones...

Liqeni i Fierzes

Ketu eshte rjedha e lumit Valbona ne fshatin Dragobi. ne te djathte ndodhet rruga automobilistike kurse ne te majte, ndodhet nje fushe ku femijet e pakte te shkolles se fshatit luajne futboll dhe realizojne oren e Edukimit Fizik.

Lumi Valbona, ky quhet "Pusi i verdhe" dhe gjate periudhes se veres perdoret nga moshat e reja per tu lare ne lum. Ne vjeshte dhe gjate dimrit banoret peshkojne ne kete zone te lumit.

Vendasit e quajne "Ura e Telit". Ndodhet ne fshatin Dragobi dhe perdoret nga banoret e kesaj zone per te kaluar ne dy anet e lumit. Ura eshte e pershtatshme per kembesoret dhe vitet e fundit eshte demtuar dukshem ndersa meatli perberes eshte ndryshkur.

Kjo eshte nje ngushtice e krijuar nga prurjet anesore prej maleve ne liqenin e Fierzes. ngushtica e cila ka veshtiresuar edhe lundrimin e tragetit ndodhet ne mes te distances nga Fierza ne Koman.

Ish-Hotel "Valbona", ndodhet ne fshatin Dragobi, sic duket buze lumit. Ndertimi ka perfunduar ne vitet 90 por trualli eshte privatizuar. Para vitit 1997 disa investitore te huaj shfaqen interes per blerjen e tij, por kjo nuk u realizua ndonjehere.

Liqeni i Fierzes

Pamje e zones qe Quajtur Qafa e Petishit ne Tropoje. Fshati me i afert i kesaj zone eshte Kelcyra e cila ndodhet ne ane te rruges Bajram Curri-Valbone.

Ky eshte Lumi Valbona, ne rrethin e Tropojes. Lumi dallohet per kthjellesine e ujit, terrenin e thepisur ne te cilin rrjedh dhe troften, peshkun e shijshem dhe karakteristik. Gjatesia e Lumit eshte rreth 50 kilometra, ai buron ne vendin e quajtur Ragami i Shales, kalon ne fshatrat Valbone, Dragobi, Kelcyre, Shoshan, Cerrnice, Bujan dhe me pas derdhet ne lumin Drin.

foto


Ky eshte Lumi Valbona, ne rrethin e Tropojes. Lumi dallohet per kthjellesine e ujit, terrenin e thepisur ne te cilin rrjedh dhe troften, peshkun e shijshem dhe karakteristik. Gjatesia e Lumit eshte rreth 50 kilometra, ai buron ne vendin e quajtur Ragami i Shales, kalon ne fshatrat Valbone, Dragobi, Kelcyre, Shoshan, Cerrnice, Bujan dhe me pas derdhet ne lumin Drin.

Thursday, August 23, 2007


Tokat e mbjella me miser dhe jonxhe ne Tropoje

Tuesday, August 21, 2007


Rrjedha e Lumit Valbona ne fshatin Dragobi, ne kete zone fushore lumi ka gjarperuar deri ne afersi te fshatit Kelcyre ku terreni behet malor