Friday, October 3, 2008

relike historike (2)vendbanime te lashta te fiseve Ilire

4 comments:

ELAIS said...

Ku eshte marre kjo fotografi?
Nga nje ane me krijon idene se mund te jete nje maket muzeor por duke mos qene e sigurte perfitoj nga rasti te pyes.

drejt tropojes said...

pershendetje elais! fotoja paraqet maketin e nje vendbanimi te lashte te fiseve Ilire. fotoja eshte realizuar pa leje ;) ne Muzeun Kombetar ne Tirane. flm!

tetena said...

veç mendoj si Elais qe eshte nje maket dhe jo nje deshmi banimi iliresh. Per me sh nga maketi behet fjale per banime prehistorike!

Nejse flm per fotografite nga muzeu se isha kurjoze te dija çfare pamje ka sot dhe fotot e tua japin nje ide.

drejt tropojes said...

tetena, flm! eshte nje maket i vendosur ne muze, c`ka sipas asaj qe mendova une, do te thote se ka respektuar sadopak realizem nga ato vendbanime prehistorike te cilat perpiqet ti sjelle ne ditet e sotme!
nje interpretim njerezor sidoqofte i atyre koheve qe natyrisht nuk mund te merret si 100 per qind i vertete apo si riprodhim teresisht besnik i atij ambienti per te cilin behet fjale!
pershendetje!